Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатурата на Анна-Мария Борисова за здравен министър няма да бъде обсъждана от НС тази седмица

Кандидатурата на Анна-Мария Борисова за министър на здравеопазването няма да бъде обсъждана и гласувана от Народното събрание тази седмица. Това съобщи след заседание на парламентарната група на ГЕРБ съпредседателят на група Красимир Велчев.

Според Велчев кандидатурата няма да бъде гласувана, защото има предварително направен дневен ред и по-важни въпроси, които трябва да се решават. Предложението на правителството за нов здравен министър не е внесено в деловодството на парламента.

До момента в деловодството на парламента не е постъпвало предложение на правителството за освобождаване на министъра на здравеопазването Божидар Нанев и за избирането на негово място на нов министър. Това съобщи съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова.

Така на практика няма да се изпълни идеята на премиера Бойко Борисов утре още в първия ден от работата на новата парламентарна сесия да бъде гласувана смяна в ръководството на Министерството на здравеопазването. То остана без министър, след като Нанев подаде оставка, заради обвиненията, че е сключил неизгоден договор за доставка на медицински препарати срещу свинския грип.

По публикацията работи: Лили Царева - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна