Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сименс" се мобилизира, за да навакса изоставането в издаването на новите документи

Компанията "Сименс" е мобилизирала целия си ресурс в страната, както и екипи от чужбина, за да може до няколко дни да навакса изоставането в издаването на новите документи за самоличност. Това увери в интервю за "Хоризонт" Дойчин Чолаков – ръководител "Корпоративни комуникации" в "Сименс България".

По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че на денонощие се обработват 3 хиляди, при заложени 7 хиляди документа. Според Дойчин Чолаков обаче "Сименс" вече е започнала да преодолява проблема.

В момента работим съвместно с партньорите на МВР по достигане на по-големи производствени капацитети. Има вече предложен график от страна на министерството, който се надяваме да успеем да изпълним.

В началото беше прекалено висок броят на подадените заявления и това натовари системата. Очакванията бяха сравнително по-ниски. При нормално подаване - около три пъти по-ниско за подобни периоди. Има значителен прогрес спрямо началните нива на издаване и продължаваме да постигаме все по-добри нива.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени