Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски - Ловчен (Черна гора) е финалът на Балканската лига по баскетбол

Съставът на Левски се класира за финала на Балканската лига по баскетбол при мъжете, който ще се играе в четвъртък от 17,30 часа в столичната зала "Универсиада". Съперник на баскетболистите на Левски в решаващия мач за трофея ще бъде Ловчен /Черна гора/.

В столичната зала "Универсиада" баскетболистите на Левски спечелиха "българския полуфинал" срещу Евроинс Черно море с 91:76 точки, като възпитаниците на старши треньора Константин Папазов изковаха победата през второто полувреме. На почивката възпитаниците на старши треньора на варненци Даниел Димитров водеха с една точка, но след това инициативата премина изцяло в "сините" баскетболисти до последната сирена на мача. Най-резултатни за победителите бяха Коул с 21 точки и Харпър с 20, а за варненци Кьосев и Ценов отбелязаха по 17.

Преди това, в първия полуфинален мач черногорският Ловчен от град Цетине победи сочения за фаворит македонски отбор Фени Индъстрис с 81:74 точки. Възпитаниците на черногорския треньор Милорад Кадия не срещнаха особени трудности срещу отбора, воден от Емил Райкович.

Финалът на Балканската лига е в четвъртък от 17,30 часа.

 

Полуфинали от турнира по баскетбол Балканска лига за мъже:

Ловчен /Черна гора/ - Фени Индъстрис /Македония/ - 81:74 (22:24, 26:16, 17:12,16:22);

Левски /София/ - Евроинс Черно море /Варна/ - 91:76 (20:23, 19:17, 23:12, 29:24).

 

/И.Х./

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна