Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Сф) с минимални шансове за титлата след 1:1 с Миньор в Надежда

Футболистите на Локомотив (София) и Миньор (Перник) не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в първия мач от 24-тия кръг на "А" група. Равенството намали значително шансовете на столичани за титлата, които изостават от лидера Литекс с 3 точки, но имат и една изиграна среща повече.

Още при първата реална опасност пред вратата на перничани капитанът на Локомотив (София) Цветан Генков се освободи майсторски от двама защитници на гостите и с точен удар от около десетина метра вкара първия гол. В 40-та минута за нарушение срещу Велимир Иванович в наказателното поле главният съдия Станислав Тодоров отсъди дузпа за гостите, която сръбският нападател Горан Янкович реализира и изравни резултата.

В 55-та минута Даниел Златков от Миньор видя червения картон за нарушение в наказателното поле срещу Мартин Камбуров, но отсъдената дузпа бе пропиляна от Камбуров - ударът на голмайстора на "железничарите" и на "А" група бе отбит с крак от Ивайло Иванов. Макар и с човек по-малко на терена, възпитаниците на старши треньора Антон Велков успяха да запазят равния резултат, а в самия край резервата Димитър Илиев можеше да донесе и пълен успех за отбора от Перник, но ударът му от границата на наказателното поле мина на около половин метър край гредата на безпомощния в този момент Юлиян Левашки.

 

Среща от 24-тия кръг на А-футболна група:

Локомотив (София) - Миньор (Перник) - 1:1

Стадион: Локомотив

Зрители: 1000

Главен съдия: Станислав Тодоров

голмайстори:

1:0 - Цветан Генков 11, 1:1 - Горан Янкович 41 минута от дузпа

червен картон:

Миньор: Даниел Златков в 55-та минута

пропусната дузпа: Мартин Камбуров 57

жълти картони:

Локомотив: Златински

Миньор: Ивайло Иванов, Божиков

Състави:

Локомотив: Левашки, Ив. Димитров, Савич, Дзаферович, Бандаловски, Шпишич (Митев 57), Дяков, Златински (Дафчев 63), Атанасов (Асамоа 73), Камбуров, Генков

Миньор: Ив. Иванов, Божиков, Олегов, Златков, Цветков, Мутафов, Янкович (Илиев 75), Петров /Юри Иванов 86/, Иванович, Делибашич (Витанов 61), Крумов.

 

/И.Х./

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна