Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Станишев: Акция „Недосегаемите” не решава финансовите проблеми на държавата

По повод новата полицейска акция „Недосегаемите” лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че всеки удар срещу организираната престъпност е добре дошъл. По думите му обаче това не решава финансовите проблеми на държавата.

Много се приказва, много операции се провеждат, а резултатите в събираемостта на приходите са драматични, негативно драматични. Съвсем наскоро шефът на митницата, господин Танов, призна, че контрабандата нараства и не могат да се справят. Това също се отнася и за ДДС-то, за събираемостта., заяви Станишев.

Той изрази и недоволство от това, че премиерът, по думите му, е извикал чиновници, които да доносничат за началниците си. Вчера премиерът каза след среща със служители, че необезпечените финансово договори, сключвани от различните министерства, са били подписвани под натиск отгоре.

Защото нали си представяте, седи министър-председателят и казва, ти тук, я разкажи веднага твоя министър какво те накара да направиш нередно. Имаш една минута за отговор. Това се сваля, не знам на стенограма или как, като показания. Министър-председателят изпълнява ролята на прокурор и се изпраща в прокуратурата за използване. Това е безумие., коментира лидерът на БСП. 

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени