Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" ще работи заедно с ГЕРБ за спечелване на местните избори

Партия "Атака" ще работи заедно с ГЕРБ за спечелване на местните избори. Това обяви лидерът на партията Волен Сидеров по време на официалното отбелязване на 5-ата годишнина от учредяването на партията. Лидерът на "Атака" заяви, че за местните избори желаят сработване с ГЕРБ, за да не се пилеел вотът. Формулата, която ще се прилага за явяването на местните избори ще се уточни поотделно за всяко място, но трябва да се спре практиката с купуването на гласове при изборите в общините.

"Това, разбира се, означава отделни листи със съветници. Там, обаче, където може да се вземе кмет, да не пилеем вота. Това е свързано, особено с промени в Избирателния закон, които да отрежат тази възможност да се появяват, знаете по местни избори се появяват клиентелистки партии, купуват се гласове, а общините ще бъдат много важни сега, в следващия период. Ако общинските съвети не са на ниво, ако няма кметове, които добре да менажират, ще изпусне време пак...", посочи Сидеров.

Съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев каза, че до местните избори има година и половина и все още е много рано да се коментира какви ще бъдат решенията за явяването на тях, но подчерта, че подкрепата на "Атака" е ценна в настоящия политически момент.

"Всичко е въпрос на обсъждане, на разговори. Нали знаете, че не може сам човек или аз сега да отговарям какво ще реши евентуално, или някакви предложения, Изпълнителната комисия. Благодаря на подкрепата, искрена подкрепа, която те ни дават, защото в този труден момент и в икономическа криза, ситуацията в България, Вие виждате, за да се борим с престъпността, с мафията, това е много сериозно нещо. Както и Борисов каза – във война сме и всяка една подкрепа ние ценим", коментира Велчев.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна