Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева се класира 7-ма в многобоя при жените. Анастасия Киссе е 4-та във финала на въже при девойките в Бремен

Силвия Митева се нареди на 7-мо място в крайното класиране в многобоя при жените на Европейското първенство по художествена гимнастика в германския град Бремен.

Най-добрата ни гимнастичка се представи много добре, но съдиите й дадоха нереално ниски оценки. Тя беше шеста след първия поток, но след втория бе изпреварена от Нета Ривкин (Израел).

Така първата ни грация повтори класирането си от Еврошампионата в Торино от преди две години, когато пак беше седма в многобоя.

"По принцип съм доволна от представянето си, въпреки че на първия уред (лента) имаше някои неточности. Общо взето задачите,които ми гбяха поставили треньорите, ги изпълних и по-важното е, че те са доволни", заяви пред БТА Силвия Митева след състезанието.

Другата ни представителка  Моника Минчева се класира 20-та в многобоя, след като направи груби грешки при изпълнението си на лента, едната от който е с излизане извън терена.

Очаквано рускинята Евгения Канаева защити титлата си от първенството през 2008 година. След олимпийска и световна шампионка останаха нейната сънародничка Дария Кондакова и Аля Гараева от Азербайджан.

В челната шестица се наредиха Любов Чаркашина (Беларус), Нета Ривкин (Израел) и Мелитина Станюта (Беларус).

В състезанието при девойките Анастасия Киссе се класира 4-та във финала на въже, а Диляна Боцева е 6-та в този на обръч.  Шампионки станаха рускините Анастасия Меркулова и Валерия Таченко.

Това първенство е и квалификация за младежките олимпийски игри в Сингапур през август. Първите шест в многобоя при девойките придобиват правото да участват на Игрите. В отборното красиране, след първите два уреда  нашите момичета на 6-то място в отборното класиране, начело е Беларус.

Шампионатът в Германия днес пръдолжава с вторите уреди /топка и бухалки/ за многобоя при девойките, както и с многобоя при ансамблите при жените.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени