Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"За живот без тютюнев дим" настояват да не се отменя пълната забрана за пушене на закрити обществени места

От Коалиция "За живот без тютюнев дим" настояха да не се отменя пълната забрана за пушене на закрити обществени места. На среща с председателя на парламента Цецка Цачева те заявиха, че ще отстояват докрай своето искане. В сряда, когато се очаква да бъдат гласувани промените в Закона за здравето, ще се съберат до парламента, но не на протест, а на чаша кафе.

Запазване на забраната за пушене на обществени места и проява на държавническо мислене – това поискаха от ръководството на парламента и от депутатите представителите на коалиция "За живот без тютюнев дим": "А не да се крият зад извинения и зад обяснения, които очевидно обслужват интереси на тютюневата индустрия".

С намерението си да върнат възможността след 1 юни да се пуши на обществени места депутатите направиха крачка назад, призна председателят на парламента Цецка Цачева.

Считаме, че трябва да има възможност за упражняване правата на гражданите от различните представителни групи.

Противниците на тютюневия дим са убедени, че в сряда здравият разум ще надделее. За да помогнат на депутати за това, са решили да им подскажат правилната посока: "Нека всички, които споделят нашата кауза и искат да живеят в по-здравословна среда, да се присъединят към нас в 08.00 ч. до 09.00 ч. пред сградата на парламента, очакваме всички желаещи на чаша кафе без цигарен дим".

По публикацията работи: Ваня Вълкова - БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна