Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интер" взе солиден аванс срещу "Барса" в Шампионската лига - 3:1 в първия полуфинал

 

Пред повече от 85 000 зрители на стадион "Джузепе Меаца" "Интер" победи
настоящия европейски шампион "Барселона" с 3:1 и взе солиден аванс преди реванша на "Ноу камп" през следващата седмица.

Началото не бе особено успешно за възпитаниците на старши треньора Жозе Моуриньо - "Барса" доминираше на терена, а в 19-та минута стигна и до гол - левият защитник на каталунците Максуел центрира по тревата от аутлинията и Педро Родригес с точен удар с левия крак от около десетина метра изпрати топката в мрежата на Жулио Сезар. Домакините отвърнаха на попадението с гол на Уесли Снайдер за 1:1 в 30-та минута - атака по дясното крило на камерунеца Самюел Ето'О завърши с добро центриране, аржентинецът Диего Милито отклони топката към холандския национал и той от чиста позиция изравни резултата.

Второто полувреме започна повече от добре за домакините - още в 48-та минута десният защитник Майкон от непосредствена близост изведе "Интер" напред в резултата. В 61-та минута Диего Милито с глава отбеляза нов гол, с което оформи и крайния резултат - 3:1 за "Интер", като при попадението на аржентинеца останаха съмнения за засада. "Барселона" доминираше до края на мача, но бразилският вратар на домакините Жулио Сезар имаше отлични прояви и на няколко пъти спаси вратата си от гол.

Заради натрупани жълти картони полуфиналната среща реванш в Барселона ще пропуснат капитанът на каталунците Карлес Пуйол и сръбският полузащитник Деян Станкович от "Интер".

Първа полуфинална среща от Шампионската лига по футбол:

"Интер" Милано (Италия) - "Барселона" (Испания) - 3:1

0:1 Педро Родригес 19

1:1 Уесли Снайдер 30

2:1 Майкон 48

3:1 Диего Милито 61

Тази вечеч играят "Байерн" Мюнхен и "Олимпик" Лион.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна