Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесфорум в Тел Авив цели насърчаване на израелските инвестиции в България

Над 20 фирми участват в Българо-израелския бизнес форум. Той беше открит днес в Тел Авив от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
Основна цел на тази първа по рода си съвместна инициатива е поощряването на израелските инвестиции в България и разширяване на участието на български фирми на израелския пазар.

Българо-израелският бизнес форум е пряк резултат от посещението на премиера Бойко Борисов в Израел през януари тази година и договореностите, които той постигна с израелски си колега Бениамин Нетаняху за сътрудничество в сферата на сигурността, икономиката, военната промишленост, високите технологии и туризма.

Министър Трайчо Трайков ще се срещне с министъра на индустрията и търговията на Израел, който е домакин на събитието, с министъра на националната инфраструктура, с ръководителя на Израелския държавен офис за високи технологии и с икономическия съветник на израелския премиер.

Българо-израелският бизнес ще продължи два дни и ще засегне теми в областта на високите технологии, енергетиката и преработката на отпадъци.

По публикацията работи: Хени Берлер
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна