Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"БГ ТРенто" на финал в Италия, Казийски най-добър в мача

 

Матей Казийски и съотборниците му от световния и европейски клубен шампион "Тренто" се класираха за финала в италианската Серия А 1 след драматична победа над "Лубе Банка Мачерата" с 3:2 гейма (26:28, 29:27, 25:17, 23:25, 11:15) като гост в 4-та среща от полуфиналния плейоф за титлата и спечелиха серията с 3:1 победи.

В герой за "Тренто" за пореден път се превърна суперзвуздата Матей Казийски - в 4-ия гейм той направи 2 последователни блокади и 2 аса.

Казийски завърши с 18 точки и бе определен за най-полезен играч (MVP) на мача заради играта си в края на 4-ия гейм. Съотборникът му Османи Хуанторена реализира 20 точки, а другият ни национал в състава на "Тренто" - Цветан Соколов - 5 точки. За домакините от "Мачерата" най-резултатен бе хърватският национал Игор Омрцен приключи с 23 точки.

"Тренто" се класира за 3-ти пореден път за финала в италианското първенство, като все още чака съперника си в последния мач в Болоня на 9-ти май. Това ще бъде победителят от двойката между "Бре Банка Ланути" Кунео с Владимир Николов в състава си и "Сислей" Тревизо. До момента Кунео води с 2:1 победи.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна