Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Относно участието на БНР в организираната от СЕМ дискусия за работата на обществената медия

В отговор на писмо от председателя на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов до генералния директор на Българското национално радио Валери Тодоров за участие на представители на медията в организираната от СЕМ публична дискусия за работата на обществената медия, Управителният съвет на БНР благодари за любезната покана. През последната седмица обаче възникнаха нови обстоятелства, се казва в писмото на УС на БНР – настъпиха промени в сроковете на обявената процедура за избор на генерален директор на БНР и предложения за промени в състава на СЕМ. Затова избраната от Вас тема и дата за широка обществена дискусия, в условията на вече обявен конкурс, изместват фокуса.
 
 
Смятаме, че на първо място е наложителна дискусия за състоянието на медийната регулация в България и защитата на обществените функции на медиите и тяхната независимост.
 
Стабилността на медийната регулация при избора на генерални директори на обществените медии, особено в сегашния момент, в условията на криза, е от изключително значение. Още повече, че вече имаме горчивия опит от лоши практики през 2001 г., когато БНР беше въвлечено в най-голямата медийна криза в България.
 
Това становище се подкрепя от Управителния съвет на БНР и от представители на журналистическите дружества, се казва в отговора на генералния директор на Българското национално радио Валери Тодоров.
По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна