Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира в Щутгарт

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си във втория кръг на силния тенис-турнир на червени кортове в Щутгарт (Германия) с награден фонд 700 хиляди долара. Пиронкова, която започна надпреварата от квалификациите, загуби с 2:6, 2:6 за 82 минути от четвъртата в схемата и седма в класацията на УТА Йелена Янкович (Сърбия).

99-ата в света пловдивчанка направи 5 аса, но допусна и четири пробива, което се оказа фатално. В същото време шампионката от 2008 година не загуби гейм при собствен сервис и заслужено записа четвърта победа в четири мача срещу българската си съперничка. Пиронкова беше равностойна в началото, но след 2:2 загуби четири поредни гейма, а с това и първия сет за 37 минути. Бившата номер 1 в света Янкович направи серия от пет последователни гейма във втората част, за да поведе с 5:1, което се оказа решаващо за крайния успех.

Пиронкова все пак заработи 80 точки за световната ранглиста и 8590 долара. Янкович, която търси 13-а титла в кариерата си, ще играе в четвъртфиналите срещу белгийката Жустин Енен. Квалификантката Анна Лапушченкова (Русия) поднесе една от изненадите във втория кръг, след като отстрани шестата в схемата Виктория Азаренка (Беларус) с 6:3, 6:3. Лапушченкова ще играе на четвъртфиналите срещу чехкинята Луцие Шафаржова, която преди това сензационно победи поставената под номер 1 Каролин Возняцки (Дания) с 6:4, 6:4 само за 66 минути.

 

/И.Х./

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна