Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов удар срещу бандата "Розовите пантери"

Полицията в Черна гора е арестувала член на най-успешната банда за обири на бижута "Розовите пантери", издирвана от полицията на всички континенти. Задържаният е 24-годишният сърбин Боян Вукович, издирван в Астрия за участие във въоръжен грабеж в бижутерски магазин във Виена през 2008 г.

Вукович е арестуван при проверка на полицията на черногорско-сръбската граница, като е идентифициран въз основа на предоставените данни от австрийската полиция.

Интерпол разполага с международен екип, създаден за залавянето на бандата на "Розовите пантери", които са откраднали бижута на стойност над 250 млн. евро при поредица от кражби по целия свят през последните 10 години.

Вукович е поредният задържан предполагаем член на престъпната група. Няколко арести бяха извършени през последните 2 години в Кипър, Франция и Монако. Трима сърби, обвинени в участие в кражбите, излежават присъди от 6 до 15 години затвор във Франция от септември. Общо около 40 души от бандата са в затвори в различни държави, но никой от тях не издава съучастниците си.

По публикацията работи: Франс прес
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени