Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

316 тона месо с изтекъл срок са задържани в Пазарджик

316 тона месо с изтекъл срок на годност са задържани в складове в Пазарджик. Месото е внесено от българска фирма и ще бъде удължено за нейна сметка, уточни директорът на Държавния ветеринарно-санитарен контрол Любомир Кулински.

Цялото количество месо с изтекъл срок на годност и неправилно етикетирано, намерено от нашите органи при съвместната операция с ГДБОП, е 316 097 кг. и 48 грама. Всичкото това месо подлежи на унищожаване в екарисаж за сметка на фирмата-собственик.

От МВР съобщават за друго количество месо, което е без документи за произход. То какво количество е и какво ще се случи с него?

За доизясняване са оставили 27 палета, които са 11 317 кг. общо, за които се изискват придружителните документи. Ако, при получаване на документите, се окаже, че то е коректно произведено, в срок на годност и е годно за консумация, ще го оставим, за да се продава на пазара. Ако има несъответствие, ще замине с някои от колите при другите 316 тона, да бъде унищожен. Става дума за няколко вида месо и разфасовки и 2-3 тона риба.

Месото, в голямата си част, е с произход страни-членки. Имаме риба и малко месо, внос от трети страни.
По публикацията работи: Веселина Миланова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна