Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Нейков: Намаляването на социалните осигуровки трябва да спре

Намаляването на социалните осигуровки трябва да спре, смята бившият министър на труда и социалната политика Иван Нейков. Според него България е рекордьор в ЕС с безусловно и не добре пресметнато намаляване на осигуровките и това е сред причините за финансовата дестабилизация на НОИ.

Иван Нейков потвърди необходимостта от увеличаване на пенсионната възраст и коментира, че ще дойде време, когато вероятно ще се радваме на пенсионна възраст от 65 години, защото тогава вероятно разчетите ще показват, че възрастта трябва да е по-висока.

През следващите 6 месеца хората масово ще подават заявления за пенсиониране, прогнозира депутатът от БСП и бивш социален министър Емилия Масларова. Според нея хората ще правят това, за да се възползват от досегашните условия и 3% бонус за стаж след пенсионна възраст. След като коментира в Хасково планираните промени в пенсионната политика, Масларова обяви, че има две банкови сметки, а не 11, както се тиражирало в медиите. Тя уточни, че всичко, което притежава, е декларирано.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени