Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красьо Черничкия: Твърденията, че съм преобърнал съдебната система, са мит

Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черничкия, беше в сградата на Висшия съдебен съвет, за да дава обяснение по дисциплинарното производство срещу бившия член на съвета Стойко Стоев. Началото на скандала с представящия се за съдебен лобист Красимир Георгиев стана ясно, че той е бил в приятелски отношения със Стоев.

По-късно в телефоните на Красьо от Плевен бяха открити и запаметени имената на десетки магистрати. Срещу тези от тях, които са участвали в изборите за съдебни началници, бяха образувани дисциплинарни производства.

Някои от контактувалите с Красимир Георгиев прокурори бяха уволнени, а други само наказани. При влизането си във Висшия съдебен съвет Георгиев обясни, че е дошъл по собствено желание и че е искал да съдейства, за да излезе наяве истината около скандала. 

След едночасов престой във Висшия съдебен съвет Красимир Георгиев заяви, че твърденията, че е преобърнал съдебната система са мит.

"Имам чуството на човек, който беше използван", каза Георгиев, заради контакти с когото двама членове на Висшия съдебен съвет подадоха оставки, а 18 съдии и прокурори бяха наказани.

Аз ви обещавам, че ще изляза с пълната си красота. Ето вижте, облечен съм целия в черно, ходих и на солариум, за да го докарам на Красьо Черния. Трудно ми е да вляза в медийния си образ все още. Просто аз в момента се опитвам да вляза в него.

Изходът от аферата "Красьо" е с неизвестен край.

По публикацията работи: Силвия Великова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна