Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелската армия атакува три обекта в Ивицата Газа

Израелската авиация е нанесла тази нощ въздушни удари срещу три обекта в Ивицата Газа. Бомбардировките, според израелски военни, са в отговор на изстеляни преди това палестински ракети от контролирания от Хамас сектор срещу израелска територия. Те идват и след първи безрезултатен кръг от разговори на американския специален емисар Джордж Мичъл в Рамала и Ерусалим. 

Самолетите на израелската армия са атакували населен район в северната част на Ивицата Газа, както и два тунела в южната й част. Според Израел са били разрушени съоръжения, служещи за подготовка на нападения срещу неговата територия. От палестинска страна не се съобщава за убити и ранени.

Бомбардировката последва приключването на новата серия от дискусии на Джордж Мичъл с Израел и палестинците в рамките на непреките преговори за мир. Никакви подробности не бяха съобщени за хода на разговорите, нито за дата на евентуална нова мисия на американския посредник.

Според комюнике на израелското правителството, премиерът Бенямин Нетаняху бил готов на някои жестове на добра воля към палестинците, между които са освобождаване на палестински затворници, предаване под палестински контрол на нови сектори от Западния бряг, премахването на контролни постове по пътищата, както и сторителство на път между Рамала и новия палестински град Рауаби.

По публикацията работи: Бисерка Григорова - кор. на БНР в Бейрут
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени