Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаната престъпна група в Старозагорско е действала и в региона на Хасково

Задържаната при полицейска акция тази нощ престъпната група в Старозагорско, заподозряна за поредица от въоръжени грабежи, е действала и в региона на Хасково, съобщиха на съвместна пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР-комисар Алекси Алексиев и окръжният прокурор Константин Тачев.

Трима от шестимата арестувани за 72 часа, са с повдигнато обвинение, двама от групата са рецидивисти с присъди, единият е руски гражданин, в момента на задържането му е бил обявен за общонационално издирване с влязла в сила присъда "лишаване от свобода".

При акцията в района на автомагистрала "Тракия" са задържани и другите три лица от групата, които се придвижвали с два автомобила "Фолксваген Пасат". Иззети са дози кокаин, амфетамини и марихуана, според комисар Алекси Алексиев - директор на Областната дирекция на МВР, те са били за лична употреба. За притежанието на наркотиците са обвинени двама души и е образувано отделно досъдебно производство. В жилището на един от групата е открит газов пистолет.

Почеркът на действие при всички обири, извършени от лятото на 2009 година досега, е един и същ: нападани са хора от средния бизнес, с употреба на маски и оръжие, с крадени автомобили и регистрационни номера, впоследствие колите най-често са унищожавани.

Според окръжният прокурор Константин Тачев най-вероятно досъдебното производство ще бъде обединено подобни от други съдебни райони в страната. На тримата обвинени ще бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража".
По публикацията работи: Венелина Попова - кор на БНР в Стара Загора
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна