Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни със загуба срещу Аржентина

Мъжкият ни национален отбор загуби от Аржентина с 2:3 гейма приятелската среща, която беше част от тристранния турнир за купа "Санта Фе Суидад"". Възпитаниците на Силвано Пранди отстъпиха в отделните части с 21:25,17:25, 25:23, 25:23 и 12:15 точки.

В сравнение с мача срещу Чили на предишния ден, итанианският специалист предпочете да започне мача с Виктор Йосифов вместо Николай Николов като титуляр в центъра. България поведе с 18:20 в първия гейм, но след три аса на аржентинеца Густаво Шолтис домакините успяха да обърнат гейма за 25:21 в своя полза. Силната игра на Шолтис и компания от линията за изпълнение на начален удар продължи и във втория гейм и, въпреки проблясъци в играта на четворките Матей Казийски и Тодор Алексиев, южноамериканците взеха гейма с убедителна разлика.

За третия гейм Пранди пусна в игра Цветан Соколов, Теодор Тодоров и Николай Николов и Лъвовете започнаха да се връщат в мача. Между първото и второто техническо прекъсване България пое инициативата, стигна до 4 точки аванс и Соколов затвори гейма при 23:25.

В четвъртата част с чудесна игра на Андрей Жеков, Тодор Алексиев и влезлият на смяна Валентин Братоев трикольорите успяха са стопят 4 точки преднина за домакините след 9:5, за да може отново Соколов да сложи точка на гейма за 23:25 и да прати мача в тайбрек.

Южноевропейците тръгнаха отлично в петия гейм и с отлични изяви на Соколов и Алексиев смениха полетата с 3 точки аванс. Тук обаче се намеси аржентинската резерва Лукас Чавес, който отбеляза ключови точки за домакините, включително и ас, с който сложи точка на гейма при 15:12.

Тодор Алексиев отново стана топреализатор на мача, регистрирайки 19 точки. Соколов добави 14. За победителите най-много, 15, направи Лукас Окампо.

/К.И./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна