Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роджър Федерер отпадна в четвъртфиналите на "Ролан Гарос"

Световният номер 1 и миналогодишен победител на "Ролан Гарос" Роджър Федерер бе елиминиран на четвъртфиналите на тенис-турнира от шведа Робин Сьодерлинг в четири сета - 6:3, 3:6, 5:7, 4:6. Така Сьодерлинг взе реванш от поставения под номер 1 в схемата швейцарец за загубата си в три сета на финала на Откритото първенство на Франция по тенис през миналата година. Това е и първата победа на Сьодерлинг над Федерер в 13 мача.

Роджър Федерер взе комфортно първия сет, но при равен резултат 6:3, 3:6 и 5:5 в третия сет мачът бе прекъснат за повече от един час поради дъжд. Веднага след подновяването на играта Федерер загуби сервиса си и от този момент започна доминацията на шведския тенисист, който още на два пъти проби сервиса на водача в световната ранглиста. "Не можеше да бъде по-добре", каза още на корта Робин Сьодерлинг, който изигра първия си финал от Големия шлем през миналата година.

Тази загуба може да коства първото място в световната ранглиста на Роджър Федерер, ако испанецът Рафаел Надал за пети път спечели "Ролан Гарос".

 

Четвъртфинали на откритото първенство на Франция по тенис за мъже:

Робин Сьодерлинг /Швеция/ - Роджър Федерер /Швейцария/ - 3:6, 6:3, 7:5, 6:4

Томаш Бердих /Чехия/ - Михаил Южни /Русия/ - 6:3,6:1,6:2.

 

 

/И.Х./

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна