Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен дължи над 30 млн. лв. на фирми по обществени поръчки

Община Сливен дължи над 30 млн. лв. на фирми по обществени поръчки, твърдят общински съветници. Според тях, ако парите не бъдат разплатени, малкият и средният бизнес в град ще фалира. За неразплатените пари съветниците обвиняват Йордан Лечков, когото съдът свали от поста кмет на града.

Повдигнатите 7 обвинения срещу Йордан Лечков, сред които злоупотреба със служебно положение, търговия с влияние и съставяне на документи с невярно състояние, не удовлетворят Общинския съвет на Сливен, пролича от думите на Радко Кисьов от ДПС.

Кметът е отстранен деюре, но е в собствения си кабинет. Той дава пресконференция.

Независимият Иван Петров твърди, че само определени фирми печелят общински поръчки в Сливен

Стратегически инвеститори не получават съответно виза за работа, докато нещата не се изяснят с кмета как точно той ще участва в схемата.

Съветниците твърдят още, че Сливен се газифицира от близки до Лечков фирми и че проектът за воден цикъл се изпълнява еднолично от него, вместо от екоминистерството.

Ганка Василева, общински съветник от ГЕРБ, твърди, че безобразията остават скрити за Бойко Борисов и Цветан Цветанов, благодарение на депутата от ГЕРБ и председател на Парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева. Йордан Лечков не беше открит за коментар, а Десислава Танева заяви:

На коментари на махленско ниво няма да сляза.

По публикацията работи: Андрей Борисов - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна