Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искра Фидосова: Нищо не налага избори три в едно

Искра Фидосова
Снимка: БГНЕС

Нищо не налага избори три в едно. Това коментира Искра Фидосова, зам.- председател на ПГ на ГЕРБ и председател на новосъздадената Комисия за поправки в Конституцията.

Фидосова определи започналите консултации между БСП и ДПС за вот на недоверие като доказателство, че правителството на ГЕРБ стои изключително стабилно:

Не трябва да си играем със страховете на хората, още повече, когато самите опозиционни лидери заявяват, че правителството на ГЕРБ в момента в този формат на 41-вото Народно събрание, този формат е избран от българските граждани на пети юли 2009 година няма алтернатива.

В същото време бившият финансов министър и депутат от Коалиция за България Пламен Орешарски заяви, че вотът на недоверие към правителството е закъснял:

Мисля, че всички български граждани разбират, че в последните две години страната не се движи в правилната посока. Това си личи от най-обикновените икономически параметри, това си личи по замразяването на доходите, от ниските темпове на растеж или по-скоро по отсъствие на такива темпове.

Пактът за финансова стабилност е необходим, защото така се осигурява приемственост във финансовата политика и устойчива и предвидима банкова среда, каза още Фидосова:

Приемането на тези текстове в Конституцията гарантира запазването на тези десет процента плосък данък. Ако има някакви форсмажорни обстоятелства след две, три години, които възникнат и е необходимо да се преразгледа това решение, за да се промени тази данъчна ставка, трябва да се вземе с мнозинство две трети от народните представители в парламента. Това означава не само управляващи и опозиция и това гарантира стабилност и сигурност.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна