Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трийсет и четири души бяха арестувани след сбиване в Нова Загора

Трийсет и четири души са били отведени в полицейското управление в Нова Загора за изясняване на инцидент с нахлуване на ромски коне в частна нива край село Ценино. При сбиване между притежателя на имота и групата роми, придружаващият собственика 36-годишен охранител бил ударен с камък и получил фрактура на черепа.

Пристигналите да потушат напрежението служители на жандармерията от Бургас били пресрещнати и заплашени със саморазправа от придошлите от махалата роми - братя, сестри и жени, въоръжени със селскостопански инструменти и ножове. На помощ дошли и полицаи от Нова Загора, при което групата се разбягала в близката гора. Униформените стреляли във въздуха със стоп-патрони и не приложили сила заради присъствието на жени на мястото.

Служители на Областната дирекция на полицията в Сливен провели по-късно специализирана операция в ромската махала за залавяне на участниците в инцидента, които се укрили. В махалата спречквания с полицията вече нямало. След проведените разпити са задържани двама подстрекатели на 43 и 42 години и други двама, които са наранили охранителя с камъни - мъж на 28 години и 16-годишен младеж, всички криминално проявени с кражби. Обстановката в село Ценино в момента е спокойна.

По публикацията работи: Щилияна Василева - кор. на БНР в Сливен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна