Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвлечените в Судан български пилоти се завърнаха у нас

Снимка: БГНЕС

Малко преди 19.00 часа българско време самолетът, с който тримата отвлечени в Судан български пилоти се завръщат в България, кацна на летище "София". Премиерът Бойко Борисов посрещна тримата българи.

С тях от самолета слязоха и министърът на външните работи Николай Младенов, както и шефът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров.

Тримата български пилоти - Бранко Чорбаджийски, Веселин Манолов и Александър Димитров, са в добро здравословно състояние. Те ще бъдат изпратени за пълни прегледи във Военномедицинска академия.

Пред събралите се репортери Чорбаджийски заяви, че отношението на похитителите към тях е било "учудващо добро" и не им е било оказвано насилие. Той добави, че им е било позволено да говорят по телефона с близките си. За него остават неясни интересите на похитителите.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че през цялото време МВнР и външното разузнаване са правели оперативки заедно с представители на фирмата, към която работят пилотите, за да помогнат за освобождаването им.

По публикацията работи: Андрей Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна