Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-много незаконни постройки има край язовир "Ивайловград"

Министър Росен Плевнелиев 
Снимка: БГНЕС

Най-много незаконни постройки има край язовир "Ивайловград" -това показват окончателните резултати от проверки на националния строителен контрол и екоинспекцията в Хасково.

195 обекта са били проверени около язовир "Ивайловград". 169 от тях са незаконни и имат издадени заповеди за премахване, посочи регионалният министър Росен Плевнелиев. 101 от тях се обжалват:

Един слънчев ден всичките 101, които обжалват, са изпълзели от дупките, легитимирали са се, за да могат да обжалват и обжалват. А тези, които са се скрили и имаме неизвестен извършител, много лесно и бързо безпроблемно ще можем да премахнем тези постройки.

Според Плевнелиев, въпросът с незаконните постройки може да бъде отнесен и към Националната агенция по приходите:

Казусът е интересен и за НАП, защото когато изпълзяха реалните собственици на тези къщи огромни, за да могат да обжалват, НАП би могла да се сезира и да види тези митничари с какви средства и по какъв начин са успели да построят такива палати. Това със сигурност също ще се случи.

Министърът допълни още, че от общо 53 язовира на 27 няма открити нередности и това означава, че у нас правилата все пак се спазват. Плевнелиев припомни, че следващите месеци ще бъдат премахнати още 400 незаконни обекти.

По публикацията работи: Добрина Карамболова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна