Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синята коалиция все още не е решила как да гласува при вота на недоверие

Снимка: БГНЕС

Синята коалиция все още не е решила как да гласува на предстоящия вот на недоверие в четвъртък. Това стана ясно от съвместното заседание на ДСБ и СДС.

Лидерът на ДСБ Иван Костов обясни бавенето на общата позиция на Синята коалиция с това, че трябвало да бъде обсъдено сериозно едно "несериозно предложение". Костов обаче беше доста лаконичен за вариантите как ще постъпи Синята коалиция в парламентарната зала. Не е изключено лидерите на сините да гласуват "за" вота, а депутатите да изразят несъгласието си по друг начин.

Лидерът на СДС Мартин Димитров също не посочи форматите на гласуване в четвъртък. Той подчерта, че по време на дебатите Синята коалиция ще покаже различията си както към ГЕРБ, така и към БСП. Димитров наблегна и на факта, че след този вот няма да има промяна за хората, затова сините са готови да участват в изработването на нова антикризисна програма, която самите те преди две години били предложили.

Нито лидерът на СДС, нито лидерът на ДСБ посочиха причината за липсата на категорична позиция за вота на недоверие след близо 3 часови разговори при закрити врата.

В същото време вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че ГЕРБ ще разчита на подкрепата на независимите депутати по време на вота на недоверие. Цветанов се е срещнал и с лидера на "Атака" Волен Сидеров. Не е ставало дума обаче партията да застане зад ГЕРБ при гласуването в четвъртък. Всяка една от партиите ще изгради своята позиция за гласуване на вота, каза Цветанов.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна