Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова изпусна Серина Уилямс в Ийстбърн

Цветана Пиронкова пропусна да победи бившата номер 1 в света Серина Уилямс на турнира в Ийстбърн, след като взе първия сет с 6:1
Снимка: Getty images

 

Цветана Пиронкова отпадна в 1-ия кръг на турнира на трева в английския град Ийстбърн с награден фонд 618 хиляди долара. 23-годишната Пиронкова загуби от участващата с "уайлд кард" бивша номер 1 в света американка Серина Уилямс с 6:1, 3:6 и 4:6 след повече от 2 часа игра. Това беше първи мач на Уилямс от началото на юли миналата година, когато тя спечели "Уимбълдън" за пети път в кариерата си, но в последствие беше принудена да почива заради серия от травми.

Двубоят започна отлично за пловдивчанката, която само за 18 минути поведе с 5:0, а след още 10 вече имаше аванс от един сет. Във втората част обаче 26-ата в света в момента Уилямс проби рано и дръпна с 3:0, което се оказа достатъчно за изравняването на резултата. В началото на третия сет двете си размениха по един пробив, но при 2:2 американката отново спечели подаването на Пиронкова и това се оказа достатъчно за обрата.

Пиронкова напусна надпреварата с 1 точка за световната ранглиста и 4 450 долара.

На същия турнир в Ийстбърн Григор Димитров ще играе срещу поставения под номер 6 в схемата Кевин Андерсън от Южна Африка. 203-сантиметровият Андерсън победи квалификанта Александър Слабински от Великобритания със 7:5, 6:3 за 74 минути, след като наниза 16 аса и не даде нито една възможност за пробив на съперника си в мача. 25-годишният южноафриканец е 38-ми в световната ранглиста в момента. Той има една титла в кариерата си от турнира на твърди кортове в Йоханесбург през февруари и е заработил 1 069 639 долара от наградни фондове като професионалист досега.

Двамата имат един мач помежду си на турнира на клей в Тоди, Италия през 2009-та година, когато Андерсън печели с 6:3 и 6:4.

Димитров преодоля и 1-ия кръг на двойки в Ийстбърн, като нашият тенисист и италианският му партньор Андреас Сепи победиха с 4:6, 6:1 и 10:6 Карлос Берлок от Аржентина и Франко Ферейро от Бразилия.

/С.К./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна