Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънреден свидетел проговори по делото "Наглите"

Прокуратурата изненада страните в процеса срещу групата за отвличания "Наглите" с неизвестен досега свидетел. При пълна секретност от Плевенския затвор беше доведен Багрян Димитров.

Защитниците на подсъдимите се опитаха да осуетят разпита, но прокурорът Бисер Киров успя да убеди съда да го допусне, защото имал информация за неизвестна до момента къща, в която е държан в плен Румен Гунински- син.

Багрян Димитров разказа, че постройката се намирала в с. Петровене. Проговарянето си сега той обясни с дълг от 7000 евро, който подсъдимият Кирил Кирилов не му бил върнал. Димитров твърди, че се познава с Кирилов от 14 години. Подсъдимият обаче обясни, че се запознал с него наскоро в Централния софийски затвор, където за кратко били в една килия.

Затворникът Димитров обясни пред съда, че Кирилов ги потърсил през 2009 година по телефона и го помолил да му осигурява вода, храна и тоалетна хартия. Обяснил му, че са за човек, когото държи в плен в къща заради пари. Срещата за доставките била на горнобанския път.

Като съпричастен в отвличането той е посочил друг от групата на "Наглите" – Прокопи Прокопиев. Според Димитров, Прокопиев и Кирилов го потърсили след време и поискали да им намери необитаема къща край Червен бряг, за да държат в нея сина на бизнесмен, който им дължал пари. Той предложил къщата в с. Петровене, в която се криел, когато го търсила полицията. Малко след това Димитров чул от новините, че е похитен Румен Гунински-син.
По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна