Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писта "Долна Митрополия" приема 2-ия кръг на европейския шампионат по супермото

Президентът на федерацията ни по мотоциклетизъм очаква добро представяне на нашите състезатели на пистата "Долна Митрополия"
Снимка: Архив

 

На 19-ти юни страната ни ще е домакин на 2-ия кръг от европейския шампионат по супермото за 2011 в класовете SM85, SM250 и SM450, както и на източно-европейския шампионат в класовете 125 Джуниър, 600SSP и 1000SST. Очакват се над 100 състезатели от 10 нации.

Състезанието ще се проведе на пистата "Долна Митрополия", която през последните 5 години е неизменен номер 1 в света. За трета поредна година надпреварата е в памет на Димитър Калчев, с чийто принос бяха изградени пистите в Севлиево и Долна Митрополия, донесли многобройни отличия за България.

Във временното класиране на европейския шампионат по супермото и в трите класа водачи са български състезатели - в клас SM85 - Майкъл Иванов с "КТМ", SM250 – Георги Гочев "КТМ" и в клас SM450 – Ангел Караньотов. България е водач и в класирането по нации пред Турция и Румъния.

В източноевропейския шампионат на писта победи очакваме от Иван Грозев в клас 600SSP, Жулиета Ленкова - в клас SP Junior, а в най-бързия клас 1000SST – от Калин Кулев. Победителят в предишния кръг в този клас - Мартин Чой, няма да участва в Плевен, тъй като по същото време ще кара в старт от шампионата на Алпе Адрия в Словакия.

Официалното откриване на Grand Prix Bulgaria е на 19-ти юни от 10 и 25, а първият старт – в 11.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени