Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засега не е установена лекарска грешка при смъртта на бебе в Пазарджик

Според директора на регионалната здравна инспекция в Пазарджик д-р Фани Петрова, рано е да се твърди, че има лекарска грешка в случая с починалото от задушаване бебе в пазарджишката болница. Това ще установи съдебно-медицинската експертиза.

По данни от прокуратурата в Пазарджик, досегашното разследване на инцидента не е установило лекарска грешка. Според говорителката на прокуратурата Снежана Стоянова, разследването не е приключило. Окончателните резултати ще станат ясни до 20 дни.

По-рано днес здравният министър Стефан Константинов каза, че има пропуски на екипа при един от четирите случая на починали бебета в пазарджишката болница.

Директорът на регионалната здравна инспекция доктор Фани Петрова е категорична, че при останалите три смъртни случая на бебета няма лекарска грешка и това показват протоколите от аутопсията.

Д-р Симеон Атев, за когото се твърди, че е отговорен за задушеното новородено, заяви, че няма вина и подобен инцидент се случва за първи път в 30-годишната му лекарска практика. В момента той е със сърдечна криза и влошен здравен статус. След връщането му на работа етичната лекарска комисия ще реши дали той да бъде временно отстранен от длъжност до приключването на разследването.

По публикацията работи: Невена Петрова - кор. на БНР в Пазарджик

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна