Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай беше прострелян от шофьор в Сандански

Обновена: 15:50

Полицай от Сандански е прострелян от шофьор, спрян за проверка, защото нарушавал Закона за движение по пътищата. При инцидента полицаят е ранен в рамото, а шофьорът е получил наранявания в областта на стомаха.

Пострадалият 34-годишен полицай и негов колега забелязали около полунощ, че автомобил с марка "БМВ" с висока скорост е навлязъл в пешеходната зона на града. Минути след това пристигнал автопатрул, който спрял шофьора на автомобила - 41-годишен мъж от Петрич.

Той бил отведен в управлението за съставяне на акт за нарушението, а на излизане оттам нарушителят съзрял полицая и започнал да го обижда. Минути по-късно се върнал обратно, като този път в ръцете си носел пистолет, насочен към служителя на реда. Независимо от предупрежденията, водачът стрелял и ранил полицая в рамото. Последвала е команда да хвърли оръжието и изстрел във въздуха, но когато стрелецът не се подчинил и дори насочил оръжието към останалите униформени, се наложило те да използват служебното си оръжие.

Окръжна прокуратура Благоевград е уведомена за случая и е започнато разследване срещу нарушителя Иван Чангов за опит за убийство на длъжностно лице. В рамките на същото досъдебно производство се разследва и полицейският служител, който е произвел изстрел - Атанас Коцев, за причиняване на телесна повреда от длъжностно лице.

Сигнал за поставено взривното устройство забави провеждането на пресконференция в окръжната прокуратура в Благоевград, на която бяха съобщени данни за простреляния през нощта полицай в град Сандански.

Сигналът затвори окръжния съд и окръжната прокуратура в Благоевград. Анонимното телефонно обаждане е получено малко преди 13 часа. Полицейска група проверява помещенията в сградата.

По публикацията работи: Страшимир Марчев - кор. на БНР в Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна