Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха проверки на маршрутните таксита в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова
Снимка: БГНЕС

В София започнаха проверки на маршрутните таксита. Те са поискани от кмета Йорданка Фандъкова:

Това са проверки за техническото състояние на маршрутните таксита. Това е в правомощието на Държавна автомобилна инспекция. Ако има неизрядни маршрутни таксита, съответно органите ще вземат решение за всичко, което е необходимо, включително спиране на такива таксита и съм сигурна, че собствениците ще предприемат мерки да предоставят отговарящи на техническите изисквания маршрутни таксита.

На следващото заседание на общинския съвет транспортният заместник- кмет Любомир Христов ще поиска глобата за нередовен пътник в градския транспорт да стане 20 лева. В момента тя е 10 лева.

Столичният общински съвет реши днес приемът в яслите да става чрез Информационната система на детските градини. Очаква се така да бъде избегнато реденето на опашки от родителите. Промените ще влязат в сила от 1 септември.

Общинските съветници решиха още да проведат извънредно заседание, посветено на съдбата на паметника на Съветската армия. Заявка за това внесоха една трета от съветниците. От БСП не се включиха в подписката.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна