Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидат президентът на ГЕРБ ще бъде обявен септември, потвърди премиерът

Снимка: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас

Последно обновяване: 17:11 ч.

В Созопол премиерът Бойко Борисов потвърди, че кандидатът за президент на ГЕРБ ще бъде обявен на четвърти септември и дотогава е излишно да се коментират различни имена.

За мене всички кандидати, които предлагат другите партии, са добри и имат шансове. Само моля да не се спекулира непрекъснато, защото виждате много хора, които са ми приятели - и Стефка Костадинова, и Стоичков, и Стефан Цанев, и кой ли не, за кандидати на ГЕРБ, защото не са. Казал съм четвърти септември, ще ви кажеме кандидата. Не за друго, защото просто сега искам да си гледаме работата, да не се занимаваме с избори, коментира министър-председателят.

Бойко Борисов каза още, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков трябва да прецени дали да бъде сменено ръководството на акционерно дружество "Слънчев бряг" заради нестихващия конфликт със съюза на частните собственици на хотели.

Имат си принципал, министър Трайков да преценява, ако трябва да ги сменя. Повтарям - Слънчев бряг не може да прилича на селски кокошарник. Гащи, чорапи, кинкалерия. Там нито е курорт, нито му отива на "Слънчев бряг". Ако искат да е перла, просто трябва да го преведат във вида, в който сега не е, каза премиерът.

В Созопол Борисов участва в освещаването на реновирания храм "Св. Св. Кирил и Методий". С литийно шествие бяха пренесени мощите на Йоан Кръстител от църквата "Свети Георги" в обновения храм "Свети Кирил и Методий", където те ще бъдат изложени за постоянно. Мощите бяха открити при археологически разкопки на остров "Св. Иван" край Созопол през лятото на 2010 г. Църквата "Свети Кирил и Методий", построена от именития възрожденски майстор Уста Генчо, е известна още като Тракийската черква. Сливенският митрополит Йоаникий отслужи тържествена литургия за освещаване на обновения храм. 

Повече от 520 хиляди лева е осигурило правителството за ремонт на православния храм, каза премиерът Бойко Борисов:

Аз мисля, че е една прекрасна църква в Созопол. Вътре, освен нали мощите, и цялото оборудване е от правителството. Над 520 хиляди сме дали за тази църква. Вижда се вечер осветена от морето, отвсякъде. Мисля, че на Созопол като такъв древен град, много му отива тази църква, посочи премиерът.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна