Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България трябва да подготви батальонна бойна група до края на 2012 г.

Снимка: архив
До края на 2012-та година България трябва да е подготвила първата батальонна бойна група. Това е намерението на сухопътните войски. Числеността на групата ще бъде около 800 души, каза началникът на сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев:

Батальонната военна група трябва да бъде готова за изпълнение на задачи в страната и извън нея към края на 2012 година. Към този момент подготовка имаха 120 военнослужещи в Германия, в обединения тренировъчен център. В края на юли, началото на август месец, трябва да отиде още една рота с щаба на батальона за подготовка такава предварителна, но същинската подготовка на батальонната военна група в България ще започне от януари месец 2012 година. Тази батальонна бойна група ще бъде за изпълнение на трите основни мисии, които имат сухопътните войски въобще в българската армия.

Генерал Василев подписа меморандум за разбирателство за съвместна подготовка на тактически подразделения от България и войски на САЩ в Европа. От американска страна споразумението е подписано от командващия на сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хъртлинг, който е на двудневно работно посещение в България.
По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна