Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еколози ще сигнализират Брюксел за случая със ски пистите в Банско

Андрей Ковачев от Сдружение за дива природа "Балкани" съобщи в интервю за "Хоризонт" и предаването "Преди всички", че еколозите ще сигнализират институциите в Брюксел за "връзки на държавата с организираната престъпност". Повод е намерението на правителството да узакони ползването на 650 декара ски писти от фирма "Юлен" край Банско:

Недопустимо е един крадец да бъде толериран от държавата и държавата да става съучастник в една кражба. Министерството на околната среда и водите от една година знае за тези 65 хектара. Според мен от една година те се чудят по какъв начин да им узаконят това нарушение. Tова е лобизъм и за съжаление, не знам дали е за съжаление, но това е началото на края на това правителство. Това правителство стигна по-далече отколкото стигна правителството на Тройната коалиция в узаконяването на незаконното и то ще си пострада.

От тук насетне всякакви приказки за това, че те ще борят с престъпността, ще събарят незаконно строителство, всичко това отива на вятъра. По принцип това е нерегламентирана държавна помощ по правилата на Европейския съюз. Ние естествено, че ще сигнализираме Европа не само за това. Ние ще ги сигнализираме за връзката на държавата с организираната престъпност, защото това е организирана престъпност, с всичките последствия за съжаление за България и за гражданите на България.

Довечера, на долната станция на лифта за Седемте рилски езера, природозащитници ще връчат на евродепутати петиция срещу скандалното решение на кабинета. Мисията от Комитета по петиции на Европейския парламент пристига у нас по сигнал за унищожаване на европейското природно наследство в Рила. Утре евродепутатите ще посетят Родопите.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна