Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Служебен кабинет, воден от счетоводител, ще бъде сменен с кабинет, воден от зам.-счетоводител"

Ренета Инджова: Горица няма да носи отговорност, те ще ѝ казват какво да прави

"Смисълът е безкрайното унищожаване на мнозинства, за да тече този секс денс"

| Интервю
Ренета Инджова
Снимка: Ани Петрова

Намираме се в безпрецедентен исторически момент - войната Русия-Украйна, Ивицата Газа, тоз танц със смяна на партньори не е нито суинг, нито джайф, това е вакханален танц. Направихме избори и политическата конфигурация е сменена и се търси нов баланс, той ще е различен вдругиден след новите избори. Искаха ротационни кабинети за 9 месеца, вече и 2 месеца не им стигат.

Това коментира в интервю пред БНР първата жена премиер на България Ренета Инджова.

"Горица няма да носи отговорност, те ще ѝ казват какво да прави, а тези които ѝ казват също не носят отговорност. Ако се появят нови хора, ще се появят. Смисълът е безкрайното унищожаване на мнозинства, за да тече този секс денс. Горица сред тревица да открие червена Ружа, щото прокуратурата е излязла с анонс", прогнозира Ренета Инджова.

И допълни:  

Едно време Тодор Живков казваше: "Ако нямаш пари какво ще правиш, какво ще управляваш"? Така първо ще намерим парите на Ружа правителството да се устрои.

"Какво си причиниха един на друг парламентарната и президентската власт. Първата отдавна е в криза, предизвиква президентската, а пък тя има ищах да отговаря. Взаимно се превърнаха в собствени унищожители, до степен, в която единствената жена е възможна за министър-председател и тя е подчинената на г-н Главчев", анализира ситуацията първата жена премиер на България.

Според нея служебен кабинет, воден от счетоводител, се сменя с друг служебен кабинет, воден от зам.-счетоводител.

"Досегашната ѝ кариера и биография са достатъчно широко разтворени към всички политически партии, има предварително осигурена защита. Щом стига до това място ще е много подходящ премиер. Щото другата, която можеше да е премиер, ще стане втора, но в НАТО. Тук Горица има шансовете да няма съдбата на първата жена премиер", коментира Инджова.

И като за утеха разказа виц, в който всеки следващ мъж на една жена е втори и накрая той казал: "Не може ли този път да бъда трети"?

Ренета Инджова каза, че не се е разбрало кой е предложил Горица за премиер.

И коментира какво може да се очаква от изборите през есента:

"Това е изходът, че сме стигнали до без изход. Затварят вратата на президента от едната страна, той влиза през прозореца. Взаимно си причиниха такива беди. Участниците ли са честни, партиите ли, на БСП кой ще подпише кандидатската листа за НС, на ДПС, на ПП-ДБ кой ще подписва – единият в отпуск, другият пенсионер, а той води четата. Ние нямаме легитимни участници в изборите. Ако сме недоволни от резултата, пред кого може да се оспори - прокурор, административен прокурор или Информационно обслужване".

Ренета Инджова предупреди, че всички се държат взаимно с компромати и няма кой да ги задвижи.

"Главният прокурор е меняч на валута, административният е с една ръка, Информационно обслужване - там знаем как стават ала-балите", категорична е първата жена премиер на България и бивш директор на НСИ.

За протеста на полицаите коментира:

"Не знам дали се осъзнава, какво означава протест на полиция – абсолютна липса на държавен ред и сигурност. Щом са тръгнали, знаейки, че не им е работа да се месят в политиката, значи нещата са извън контрол".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна