Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само законови промени ще спасят Банско от затваряне

Снимка: БГНЕС

Според премиера Бойко Борисов единственият начин да не се затвори курортът Банско, заради допуснатите нарушения на концесионера, е да се направят съответните законови промени. Той беше категоричен, че държавата ще си потърси и по-високи концесионни плащания от фирмата. Борисов посочи, че реално има три варианта за действие:

Единият - да затворим курорта Банско. Вторият - да затворим две трети от него и третият е да променим закона за концесиите, за да може да съществува. Ако искате да отидем заедно в Банско, да съберем хората и да им предложим кой от трите варианта да изберем. Такава концесия са подписали, това сме заварили, едно от трите решения трябва да вземем. След като се промени закона за концесиите, тогава ще се даде възможност да се търсят и допълнителни концесионни такси, съответно ако се реши да се променя дадена концесия, по какъв начин да стане. В противен случай отиваме и затваряме ски курорта Банско. Да се лишим от огромни приходи и вместо тези, които са я подписвали сега да излезат и да кажат "извинявайте, ние сме виновниците за всичко това", трябва ние да обясняваме, че всъщност това са натикали и това са направили.

По-рано министърът на околната среда и водите Нона Караджова обясни, че концесионните такси, които плаща в момента фирмата са ниски и в договора има неясноти, които трябва да бъдат изчистени. 

От Черна гора, където е на официално посещение, министър-председателят коментира и поредната инициатива във "Фейсбук", свързана с него - този път "Ден с Бойко Борисов в медиите".

По публикацията работи: Нели Тодорова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна