Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът възобнови следствието по делото "Соло"

Снимка: БГНЕС

Последно обновяване: 12:37 ч.

Софийският градски съд възобнови съдебното следствие по делото за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло". Според съдебния състав не е изяснена обективната истина във връзка с обвинението, че подсъдимият Илиян Тодоров е убил умишлено по хулигански подбуди Васил Александров и Кирил Въжаров.

Делото ще продължи на 27 юли, когато ще бъда преразпитан таксиметровият шофьор, в чиято кола се е качил Тодоров след инцидента пред "Соло".

Съдия Румяна Ченалова назначи също нова съдебно-медицинска и нова техническа експертиза.

Съставът заседава 9 часа и не стигна до категорични отговори по основните въпроси. Защото прокуратурата не беше изпратила диска, а го беше задържала, обясни решението съдия Ченалова.

Това не е нито първото, нито последното дело, по което част от доказателствата са оставени на съхранение било в прокуратурата, било в полицията и по-късно се изпращат. Според мен проблеми няма. Ако смятах, че обстоятелствата не са изяснени, щях да искам събиране на допълнителни доказания, коментира прокурорът по делото Любка Кръстева.

Очакваше се днес Софийския градски съд да обяви присъдата си по делото за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло". Прокуратурата поиска доживотен затвор за подсъдимия, а защитниците на Илиян Тодоров поискаха той да бъде оправдан.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна