Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотина граждани протестираха срещу монополите у нас

Снимка: БГНЕС

Въпреки дъжда, стотина граждани се събраха в София на протестен митинг срещу монополите в България. Те са обединени от искането да се спре постоянното повишение на цените.

Основно протестът е насочен срещу криенето на печалби от монополистите и обявяването на несъществуващи разходи, които ДКЕВР включва в цената на енергията. Протестиращите очакват от независимия енергиен регулатор да не се поддава на натиска на монополистите и да изисква по-голяма прозрачност в ценообразуването, както и по-високо качество на предоставените услуги.

Според организаторите на протеста, няма разумни аргументи за увеличаване на цените на електро- и топлоенергията. Те считат, че регулаторът ги заблуждава, че увеличението ще бъде символично като пропуска да спомене новите цени на нощната тарифа на електроенергията и увеличението на цените за фирмите, които ще калкулират новия енергиен разход върху произвежданите от тях стоки и услуги. Това ще удари допълнително и без друго отънелия джоб на потребителя, категорични са протестиращите.

По публикацията работи: Виктор Ангелоев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна