Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Велчев: ГЕРБ е сама, но по-силна

За две години управление партия ГЕРБ има най-широка обществена подкрепа, но без сигурно парламентарно мнозинство, заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на партията Красимир Велчев. По думите му това обаче не плаши формацията от политическа изолация.

ГЕРБ продължава да е сама, но по-силна, заяви Велчев. Той се аргументира с това, че по време на своето управление партията не е предала доверието на избирателите си и не е изтъргувала гласовете им, въпреки получените политически оферти.

В тази важна за всички българи зала заявявам, че ще продължим с риск до края да останем сами, или може би именно затова ще останем сами, защото ще провеждаме управление на честност към гражданите и висока критичност към самите нас. Прозрачност на всяко наше действие, отказ от корупция и неправомерно обвързване със скрити икономически и политически интереси, посочи Красимир Велчев.

От ГЕРБ заявиха, че правителството е постигнало значителни успехи в борбата с престъпността, а борбата с корупцията е дългосрочен приоритет, обвързан с реформа в съдебната система. В областта на социалната сигурност положителна насока е регламентирането на надомната работа, като 400 хиляди българи вече имат възможност да работят на трудови договори. От партията са категорични, че в условия на икономическа криза е постигната финансова стабилност и добро темпо на усвояване на европейските фондове.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна