Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американският посланик се срещна с независимите ни депутати

Снимка: БГНЕС
Американският посланик Джеймс Уолрик се срещна с независимите депутати. Продължилата повече от час среща бе опознавателна за дипломата.

Народният представител Димитър Чукарски каза, че той и колегите му са имали възможност да запознаят Уолрик с поведението на своята група в рамките на настоящото Народно събрание. Чукарски допълни, че независимите търсят вариант за сформиране на нов политически субект:

Следвайки волята на нашите избиратели, трябва да търсим варианта и да им предложим един политически проект; субект, който да осъществява и да отразява по един категоричен начин сериозното поведение в България.

Американският посланик поздрави независимите депутати:

Високо се възхищавам на тези народни представители, че имаха смелостта да се оттеглят от предишните си политически групи. Наистина много смело решение, което всеки един от тях предприе. Всеки един от тези народни представители ме увери в техния ангажимент, в това да служат на народа и да гласуват по съвест. Днес се съгласихме за в бъдеще да водим подобни срещи и разговори.

От парламентарната трибуна лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров определи срещата като намеса в националната сигурност. Той призова председателят на парламента Цецка Цачева да реагира на грубото вмешателство и да предприеме действия за дипломатическа нота пред американското посолство.
По публикацията работи: Даниел Инков - БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени