Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът прие две съдебно-медицински експертизи по делото "Наглите"

Снимка: Архив

Последна промяна: 18:54 ч.

Част от подсъдимите по делото "Наглите" се оказаха с влошено здравословно състояние. Чрез съдебно-медицински експертизи те поискаха да бъдат лекувани извън следствения арест.

Четиринайсет развалени зъба, провокиращи опасни за здравето му инфекции - това е диагнозата на Даниел Димитров-Релето. Според експертите, той трябва спешно да бъде лекуван в модерно оборудван стоматологичен център. Павел Петков пък има опроблеми с черния дроб. Нуждае се от специален хранителен режим, който обаче ще трябва да прилага в ареста. Съдът разпореди той да бъде редовно преглеждан от затворническия лекар.

Експерти плюс незначителни свидетели приспаха съдебната зала до появата на Иван Велев, зет на собственичка на къща в Петровене, за която свидетел - затворник на име Багрян Димитров твърди, че лично е осигурил за временен затвор на последната жертва на "Наглите" Румен Гунински-син.

Велев се оказа свидетел по делото "Наглите", след като написал пиисмо до съда. По време на разпита той заяви, че рядко посещавал празната къща, но не е откривал следи от чужд живот. Къщата, която вече е част от доказателствата по делото, ще бъде оглеждана сравнително чрез показанията на Гунински-син, на затворника Багрян и по разказа на свидетеля Велев.

От днес делото е в лятна ваканция - до 19 септември.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна