Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл-Нефтохим" може да остане без лиценз за производство на горива

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Лицензът на "Лукойл-Нефтохим" за производство на горива може да бъде отнет, ако компанията не изпълни изискванията по Закона за акцизите и данъчните складове и не свърже системата си онлайн с тази на Митниците. Това съобщи директорът на aгенцията Ваньо Танов. Дали компанията наистина ще спре да работи ще стане ясно до дни, когато се очаква докладът на Митниците от проверката в "Лукойл-Нефтохим".

Ваньо Танов съобщи, че от началото на годината износът на горива на компанията се е увеличил с 50 процента. В момента се проверява има ли нередности при износа и дали част от него не е бил фиктивен, така че горивата са били връщани обратно у нас.

Финансовият министър Симеон Дянков обясни, че наистина може да се стигне до отнемане на лиценз, ако "Лукойл-Нефтохим" не изпълни законовите изисквания. Отнемането на лиценз означава, че икономиката ще е по-чиста. Правилата важат за всички - и за малките, и за големите фирми, посочи Дянков. Финансовият министър каза още, че не се притеснява за кариерата и поста си от това, че е засегнал интереси на голяма компания.

По публикацията работи: Мира Стефанова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени