Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Литекс" приемат жребия спокойно, мислят за "Могрен"

Любослав Пенев призова футболистите си да мислят първо за мача с "Могрен", а след това за "Висла" или "Сконто"
Снимка: БГНЕС

 

Футболистите на "Литекс" трябва да се съсредоточат изцяло към реванша от ІІ-ия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу "Могрен", а не да мислят за съперника си в следващата фаза, категоричен бе старши треньорът на шампионите Любослав Пенев. Ако ловчанлии се класират за ІІІ-ия предварителен кръг за мач срещу полския "Висла" Краков или латвийския "Сконто" Рига.

"Аз съм абсолютно спокоен преди реванша с "Могрен". За подценяване не може и дума да става. Предстои ни още един мач, имаме предимство и това е очевадно. Трябва да затворим двубоя във вторник. Не трябва да има подценяване и го обяснявам постоянно на момчетата. Категорично съм забранил на футболистите
да мислят за следващия съперник. Мислим изцяло и конректно за мача с "Могрен
.", заяви Пенев.

Защитникът Пламен Николов отбеляза гола за ловчанлии срещу "Висла" при загубата с 1:2 в контролата през юни в Холандия все пак коментира съперниците:

"В онзи мач стояхме много добре, но просто не успяхме да си вкараме положенията. Резултатът не е важен. Смятам, че шансовете в предстоящите сблъсъци с полския отбор са 50:50. "Висла" е преодолим тим.", вярва Николов.

Капитанът на тима Небойша Йеленкович остана доволен от жребия, който противопостави "Литекс" на победителя от двойката "Висла" Краков - "Сконто" Рига.

"Добър жребий. Имаме сериозни шансове срещу отборите от тази двойка. Естествено, "Висла" е фаворит срещу "Сконто" и почти сигурно ще се класира. Смятам, че това бе най-добрият вариант за съперник в сравнение с останалите. Няма значение, че първият мач е в Ловеч. Отдавна този показател не е решаващ.", допълни още сърбинът с български паспорт.

Евентуалните съперници на "Литекс" в ІІІ-ия кръг на Шампионската лига в предаването "Спорт и музика" по Хоризонт коментираха още президентът на "оранжевите" Трифон Попов и голмайсторът Светослав Тодоров.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени