Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уругвай смълча цяла Аржентина

Вратарят на Уругвай Фернандо Муслера спаси дузпата на Карлос Тевес от Аржентина и класира тима си за полуфинал на Копа Америка
Снимка: Официален сайт

 

Отборът на Уругвай сложи край на надеждите на Аржентина за спечелване на футболния турнир "Копа Америка" за първи път след 1993 година, след като отстрани домакините на турнира на четвъртфиналите с 5:4 след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията завършиха 1:1.

Уругвайците смълчаха публиката в Санта Фе още в 5-та минута, когато след центриране на Диего Форлан от фаул Мартин Касерес продължи с глава към Диего Перес, който отблизо засече топката в мрежата. Само 11 минути по-късно Аржентина изравни. Лионел Меси центрира отлично към далечната греда и Гонсало Игуаин с глава прати топката в мрежата за 1:1. 7 минути преди почивката уругвайциите останаха с човек по-малко на терена. Голмайсторът Перес получи два жълти картона за няколко секунди и беше отстранен от игра. Той първо фаулира Хавиер Масчерано, след което си позволи да отправи реплики към главния съдия.

С човек повече Аржентина се опита да натисне съперника и в 79-та минута създаде отлично положение за гол. Меси изведе Игуаин в чиста позиция, но ударът на нападателя на "Реал" Мадрид беше париран блестящо от Фернандо Муслера. Малко по-късно Луис Суарес намери Форлан в наказателното поле, но вратарят Серхио Ромеро излезе бързо и блокира нападателя на уругвайците. В 87-та минута Масчерано от домакините също беше отстранен с втори жълт картон след груб фаул срещу Суарес.В последните секунди отново Муслера направи изключително спасяване. Резервата Карлос Тевес стреля от 30 метра от фаул, вратарят на Уругвай изби, а след това се справи и с добавката на Игуаин отблизо. В продълженията най-доброто положение отново беше за домакините, но Игуаин нацели гредата с удар от малък ъгъл.

Така се стигна до дузпите, при които Муслера отрази удара на Тевес от бялата точка при третото изпълнение за Аржентина и донесе успеха на Уругвай, след като всички останали футболисти реализираха.

За място на финала пък Уругвай ще срещне Перу, който се наложи с 2:0 след продължения над Колубмия. Нападателят на "Порто" Радамел Фалкао се превърна в грешник за колумбийците в редовното време, след като стреля край вратата от дузпа в средата на второто полувреме. Така в 102-та минута след неубедителна изява на вратаря Луис Мартинес при едно центриране в наказателното поле на Хуан Варгас резервата Карлос Лобатон откри резултата. Колумбия потърси изравняване с по-рискована игра и 10 минути по-късно при контраатака Паоло Гереро изведе в чиста позиция Варгас, който не пропусна да удвои.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна