Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Докладът на ЕК е приятелски и важен

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов определи доклада на ЕК като "приятелски и важен". Премиерът отиде в парламента, за да прочете документа пред депутатите от ГЕРБ:

Аз лично се радвам, че го има този доклад и този инструмент и не случайно преди толкова години са го въвели, защото представете си, ако трябваше ние сами да си дадем оценка за дейността и на парламента, и на правителството. Затова този доклад действително е приятелски, действително е партньорски, действително е изключително важен със своите заключения и точни препоръки и план график на практика, което ни дава до лятото догодина.

И се надявам много, много повече да няма коментари за кое е правилно, кое е неправилно. Много ясно ни е начертано. Обществото очаква промени, това, което зависи от правителството, това, което зависи от вас като закони и надяваме се, че в съдебната система също ще го прочетат много задълбочено, те също са българи, те също с една дума... Може съдебната система да ни е идеална, ако правителството или парламента не са, докладът е лош. Може правителството да е идеално, парламентът да е идеален, но ако има проблеми в съдебната система, докладът е лош за България
.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна