Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парагвай - Уругвай е финалът на Копа Америка

Футболистите на Парагвай се класираха за финала на турнира Копа Америка след 32 годишна пауза след победата си над Венецуела с 5:3 при дузпите
Снимка: Официален сайт

 

Парагвай победи Венецуела с 5:3 след изпълнение на дузпи и се класира за финала на турнира Копа Америка за първи път от 1979 година насам. Защитникът Дарио Верон реализира решаващата дузпа, която прати парагвайците в неделния мач за титлата срещу Уругвай в Буенос Айрес.

Футболистите на Венецуела могат да съжаляват за пропуснатата победа преди 11-метровите удари. Те нацелиха три пъти гредите на вратата на съперника след удари на Алехандро Морено в края напървата част и на Джанкарло Малдонадо и Хуан Аранго във второто продължение. Венецуелците имаха превъзходство, особено в последните минути на добавеното време, след като Джонатан Сантана получи втори жълт картон в 103-та минута и беше отстранен от игра. Парагвайците обаче удържаха, а при дузпите реализираха и 5-те си изпълнения, което се оказа достатъчно, след като вратаря Хусто Вияр отрази слабия шут на Франклин Лусена от бялата точка.

След мача футболисти и хора от треньорските щабове на двата отбора се сбиха на терена. Беше нужна намесата на полицията, която ескортира съставите към съблекалните.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна