Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Готови сме на дебат и на диалог по всички важни теми

Снимка: БТА

В рамките на разисквания по питане на депутата от Коалиция за България Корнелия Нинова за препоръките на Европейската комисия по Националната програма за реформи на България 2011 г. и Конвергентната програма на България 2011 - 2014 г., премиерът Бойко Борисов заяви, че правителството е готово за дебат и диалог по всички важни теми и призова опозицията да бъде конструктивна.

Премиерът отбеляза повишения кредитен рейтинг на България от агенция Moody’s. Рейтингът взема предвид силните данни, отразяващи успешното управление на публичните финанси в продължение на повече от десет години и ясната решимост на политиците за поддържане на такава дисциплина, заяви още Борисов като отбеляза, че за този успех заслуга имат и предишни правителства.

Според премиера, в Народното събрание се политиканства и се дават неверни данни по отношение на препоръките на Европейската комисия. Той призова депутатите да извикат представители на институциите, засегнати от доклада за правосъдие и вътрешни работи, и да им зададат конкретни въпроси какво ще правят.

Борисов изрази готовност за диалог с опозицията: Радвам се, че някои от вас към 12.30 идват на работа, но се надявам, че вече ще ни пуснете да си отиваме и ние, защото вие на смени идвате, отивате си, а ние трябва да стоиме тука, имаме доста работа. Готови сме, господин Миков, в конструктивен дух и по доклада, за да можем съвместно, заедно и много по-силно ще е, ако опозицията ни помогне, защото иначе всяка намеса наша в съдебната система или изказване дори по темата, сте прав, че носи негативи, а не позитиви.

По повод думите на Корнелия Нинова за пореден път в Народното събрание да се говори по мъжки, премиерът заяви, че счита, че е крайно време да престанат да си разговарят като мъже и като жени. Ние сме два пола и всеки един си има своите предимства и недостатъци. Не искам да обиждаме жените в България, че когато си говорим по мъжки, това е нещо сериозно, а когато си говорим по женски, не е сериозно, каза премиерът.

По публикацията работи: Румяна Василева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени