Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите с първа тренировка в новата зала, Стойчев иска титла от Евро 2011

Волейболистите от националния ни тим започнаха подготовка за европейското първенство в Чехия и Австрия през септември
Снимка: БГНЕС

 

Волейболистите от националния ни тим проведоха първата си тренировка в новата зала "Армеец Арена" след 10-дневната почивка след края на финалите в Световната лига. В първата тренировка, част от подготовката на тима за контролата срещу Сърбия на 30-ти юли и за европейското първенство през септември, се включиха 22-ма волейболисти. Заниманието пропуснаха Матей Казийски и Цветан Соколов, като Казийски се готви по специална програма, за да се възстанови от болките, които го тормозеха в срещите от Световната лига, а Соколов е със стомашен вирус.

Старши треньорът на тима Радостин Стойчев заяви, че контролата със Сърбия идва в неподходящ момент за нашите, които се завръщат от почивка, но пък бе радостен, че именно волейболистите ще имат честта да открият новото спортно съоръжение.

"Започваме подготовка за европейското първенство. Имаме доста работа, има и време. Засега сме без Матей Казийски и Цветан Соколов, те ще се включат в тренировките на по-късен етап. Трябва да се подготвим максимално добре, за да можем да изпълним поставените пред нас цели на европейското. Но не трябва да забравяме, че нашата група е най-силната на европейското. Съставите на Полша и Германия в момента са едни от най-добрите в Европа.", коментира Стойчев.

Групата от 24 национали ще се готви в София до приятелските мачове със Сърбия, след което тя ще бъде намалена до 16 волейболисти, които ще продължат във Варна подготовката си за европейското първенство.

 

Група на националния ни отбор за контролата срещу Сърбия на 30-ти юли:

Разпределители:
Андрей Жеков, Георги Братоев, Константин Митев,Георги Манчев

Диагонали:
Владимир Николов, Цветан Соколов, Боян Йорданов, Данаил Милушев

Посрещачи:
Матей Казийски, Тодор Алексиев, Валентин Братоев, Методи Ананиев, Мирослав Градинаров, Тодор Скримов

Централни блокировачи:
Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Христо Цветанов, Костадин Гаджанов, Красимир Гайдарски, Светослав Гоцев, Теодор Богданов

Либеро:
Владислав Иванов, Мартин Божилов, Добромир Иванов

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени